AKTUELNO

Već treću godinu traje saradnja JUB doo Šimanovci sa Crvenim krstom Srbije, najvećom humanitarnom organizacijom u regionu.

Predmet saradnje su humanitarni projekti, koji u svom fokusu imaju oporavak 50 dece iz socijalno ugroženih područja, dece korisnike narodnih kuhinja, dece đaka pešaka. Od 2019. godine, povodom jubileja JUPOL 50, iniciran je i novi projekat koji se bavi edukacijom i osposobljavanjem 50 mladih, socijalno ugroženih kategorija, kako bi stekli samostalnost u obavljanju molerskih i dekorativnih poslova.

Foto: Promo.

Tim povodom predstavnici kompanije JUB boravili su u dečijem odmaralištu Crvenog krsta Srbije "Kristo Đorđević" u Baošićima, u periodu od 18. jula do 21. jula 2019. i tako je započelo jedno novo prijateljstvo sa grupom od 247 mališana sa područja Beograda, Odžaka Ljiga, Srbobrana, Mionice, iz enklava sa Kosova i Metohije (Vučitrn, Obilić, Orahovac, Istok i Peć) i Republike Srpske.

Foto: Promo.

- Osmesi i radost na dečijim licima, želja za učenjem, druženjem i takmičenjem nas je fascinirala. Bili smo u prilici da vidimo te male, pametne glave, kako se trude da upoznaju i steknu osnovna znanja o vrednostima Crvenog krsta, humanim vrednostima, borbi protiv trgovine ljudima, prvoj pomoći i zaštiti - kažu u JUB-u.

Nisu izostale ni kreativne radionice, gde su do izražaja došli glumački, likovni i plesni talenti dece, a ceo program oporavka uključuje još i aktivnosti plivanja, večernjeg druženja i takmičenja. Kompanija JUB je za sve prisutne pripremila i prigodne poklone: - Uzeli smo i posebno učešće u večernjim druženjima, tokom žiriranja i izbora najboljih plesnih grupa, kao i posebnih nagrada koje su se izvlačile u okviru JUPOL tombole.

Foto: Promo.

Kako navode, velika je čast da u trenutku obeležavanja dvostrukog jubileja, 50 godina od razvoja robne marke JUPOL i 100 godina od nastanka imena JUB, kompanija JUB sprovede dva velika humanitarna projekta i da doprinese razvoju i edukaciji dece i mladih iz socijalno ugroženih sredina.

Foto: Promo.

Tokom cele 2019. godine JUB od svakog prodatog proizvoda JUPOL Plus 15l, izdvaja sredstva za oporavak 50 dece iz socijalno ugroženih sredina i u trajanju od 10 dana u okviru dečijeg odmarališta Crvenog krsta Srbije "Kristo Đorđević" u Baošićima sa ciljem da se realizuje edukacija i animacija dece, što je već ranije osnovan projekat Crvenog krsta Srbije.

#Crveni krst

'